SHARE

Ja, den er desværre god nok; unge tager snus som aldrig før. Interessen for snus er størst i aldersgruppen 16-19 år, hvilket du vil blive bekræftet i, hvis du besøger et af landets mange gymnasier. Det moderne nydelsesmiddel er populært blandt både mænd og kvinder, men der er ingen tvivl om, at en overvægt af mænd bruger snus på daglig eller ugentlig basis.

Snus er ikke nødvendigvis mere usundt end andre nikotinholdige produkter, men du bør alligevel tage snakken med dit barn. Rigtig mange børn og unge kender nemlig ikke de mulige konsekvenser ved at bruge snus. I denne guide klæder vi dig godt på til at tage den vigtige snak med din lille guldklump.

Tilegn dig viden om snus – og del den med dit barn

Som forælder gør du bestemt klogt i at tilegne dig viden om emnet. Jo mere du ved om emnet, desto bedre rustet vil du være, når du skal tage snakken med dit barn. Dermed ikke sagt, at du skal vide alt om snus for at kunne føre en saglig dialog omkring dette. I dette afsnit kommer vi med en række fakta om snus, som du kan fremhæve. Det drejer sig om følgende:

  • Snus er ikke lovligt i Danmark (det er tyggetobak derimod)
  • Snus indeholder som udgangspunkt nikotin (afhængighedsskabende)
  • Snus kan indeholde kræftfremkaldende stoffer

Kræftens Bekæmpelse står til rådighed for dig, som har yderligere spørgsmål omkring denne særlige form for røgfri tobak. Du kan også tilegne dig viden via denne hjemmeside: http://www.ministryofsnus.com/da/ (dansk leverandør af snus)

Der er ikke langt fra snus til cigaretter

Mange vil ihærdigt forsøge at overbevise dit barn om, at snus ikke er så farligt endda. Desværre viser mange eksempler, at brugen af snus hurtigt kan gå over til andre dårlige vaner. For eksempel er der mange, som efter x måneder eller år skifter snus ud med cigaretter eller e-cigaretter. Det hænger sammen med, at produktet indeholder nikotin og derfor helt naturligt vil skabe en nikotinafhængighed, som kan være svær at komme til livs.

I bedste fald vil dit barn holde sig helt fra nikotin. Det kræver dog en indsats fra din side. Du kan ikke holde øje med barnet 24/7, men du kan informere, vejlede og lytte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here