Home Opdragelse Derfor skal du lære dine børn om økonomi

Derfor skal du lære dine børn om økonomi

0
Derfor skal du lære dine børn om økonomi

Tre ud af fire børn mener, at deres forældre er den vigtigste kilde til viden om økonomi. Det viser en YouGov-undersøgelse fra 2017. Hvert tredje barn antyder desuden, at de lærer ved at se, hvordan deres forældre bruger penge. Derfor er det vigtigt, du som forælder tager ansvar og lærer dine børn om økonomi.

Børn tager ved lære fra deres forældre

Børn tager ved lære fra deres forældre. Hold derfor dette in mente, når du administrerer din økonomi. Én ting er, at det vil være til stor gavn for dig selv, men også for dine børn. Vil du gerne være en god rollemodel, så bør du altid forvalte din økonomi på fornuftig vis og ikke lægge skjul på det.

Husk desuden på, at hverdagen er fuld af situationer, der er oplagte til at inddrage børnene i økonomien. Tag derfor dit barn med ud at købe ind og overlad gerne indkøbene til børnene, når de er gamle nok. Det giver dem nemlig et indblik i hverdagens økonomiske beslutninger og omfanget heraf allerede i en tidlig alder.

Inddrag også gerne børnene, hvis I sparer op til en ferie, udbetaling til en ny bil eller en ny bolig. Særligt de sidstnævnte er vigtige aspekter i livet, hvorfor de fortjener fokus. Det er en markant bedre indlæringsproces for barnet, hvis det foregår via egne forældre og en reel, fungerende økonomi, de kan få indblik i.

Hjælp dit barn til en bedre økonomi

Det er ikke alle forældre, der har nemt ved at tale om økonomi med deres børn. Det er en skam, for sådan behøver det ikke at være. Som forælder er det noget, du er nødt til at bryde og tale med barnet om. Det er ikke lige så vigtigt, at du selv er økonomisk ekspert, som det er, at dit barn får gode økonomiske vaner tidligt i livet.

Det vigtigste er, at du får skabt en saglig dialog om penge og privatøkonomi med dit barn eller dine børn. Selv den mindste form for dialog er bedre end ingen dialog. Der er mange aspekter af økonomi, du kan tage fat på. Lær blandt andet barnet om opsparing, budgetter, renter og lån, og at de ikke altid skal se kviklån som en god ting.

Vigtigt at lære dit barn om opsparing

Du skal spare op til mange ting her i livet. Derfor er det vigtigt, at du tidligt i livet lærer dit barn om vigtigheden ved at lægge penge til side. Det kan du gøre på flere måder. Den bedste løsning er dog at finde ud af, hvad dit barn ønsker sig, og hvad det koster. Hjælp herefter med at regne ud , hvor mange gange der skal sættes penge til side, før de har råd til det, de ønsker sig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here