Home Opdragelse Husk at tale med dine teenagere om klamydia

Husk at tale med dine teenagere om klamydia

0
Husk at tale med dine teenagere om klamydia

Når dine børn når den alder, hvor de begynder at få mere frihed, så er det vigtigt, at du som forælder klæder dem godt på til det. Det er nemlig vigtigt, at dine børn får mulighed for at vokse og tage ved lære af egne erfaringer. Samtidig er det bare vigtigt, at du står ved deres side og hjælper dem med at navigere dette teenageliv. Det betyder også, at du blandt andet skal huske at tale med dine børn om kønssygdomme, som for eksempel klamydia.

Sørg for, at dit barn lader sig teste

Hvis dit halvvoksne barn er seksuelt aktivt, så er det en god idé for dem at blive testet. Det er nemlig vigtigt at gøre det, også hvis man ikke har symptomer, så man kan få den rette hjælp til behandling af klamydia.

Der er flere måder at gøre det på. Dit barn kan blandt andet gå til lægen for at blive testet. På den måde behøver du heller ikke at være til stede som forælder, hvis det føles lidt for intimt for barnet. Det er dog også muligt at tage en hjemmetest for kvinder.

Lær dit barn om beskyttelse

Det er derudover vigtigt, at du lærer dit barn om, hvordan man kan beskytte sig mod kønssygdomme. Det er nemlig dit ansvar, at dit barn er klar til at navigere i dette til tider forvirrende teenageliv.

Du ved formentlig allerede selv, at en af de bedste former for beskyttelse fortsat er kondom. Den viden skal du naturligvis give vide.

Måske du også skal være opmærksom på, at dit barn forstår, præcis hvor vigtigt det er. Desværre er det ikke alle unge mennesker, der forstår konsekvenserne af ikke at bruge beskyttelse. Derfor sker det også, at man undlader det. Men du må altså sikre, at dit barn forstår, hvorfor det er så vigtigt at bruge beskyttelse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here