Home Sponsoreret Lær dine børn om fake news

Lær dine børn om fake news

0
Lær dine børn om fake news

Fake news – på dansk falske nyheder – er mere udbredt end nogensinde før. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om, hvad fake news er, hvordan man håndterer fake news, og hvorfor det er vigtigt, at du tager snakken med dine børn. Læser du artiklen til ende, vil du med sikkerhed blive meget klogere på emnet.

Hvad går fake news ud på?

Begrebet fake news har efterhånden eksisteret i mange år. I dag er fænomenet dog så udbredt, at vi nærmest skal forholde os til falske nyheder på daglig basis. Det er en trist udvikling, som næppe vender fra den ene dag til den anden.

Når vi taler falske nyheder, så taler vi primært om de falske online nyheder, der deles via sociale medier, fora osv. Endvidere er der mange mennesker, som bliver præsenteret for falske nyheder via gængse søgemaskiner som Google og Bing. Skal du undgå at hoppe i fælden, så skal du være knivskarp til at skelne mellem sandt og falsk. Det er ofte lettere sagt end gjort.

Konsekvenserne ved fake news

I takt med at mængden af fake news stiger, er det blevet sværere at gennemskue, om en historie er sand eller falsk. I langt de fleste tilfælde kan man dog undgå at blive snydt, hvis man bruger sin sunde fornuft og desuden er kildekritisk.

Der er mange konsekvenser ved fake news. Udbredelsen af falske nyheder har bl.a. medført, at vi i lavere grad end førhen stoler på medierne. Man kan derfor med rette betragte fake news som en alvorlig trussel mod både forskningen og demokratiet. Hvor skal man dog søge viden, hvis man ikke længere kan stole på medierne? Dén bekymring deler rigtig mange mennesker.

Disse gode råd skal du give videre til dine børn

Problemet med fake news i Google og andre medier er enormt. Fake news rammer ikke kun voksne mennesker, men i den grad også børn og unge, som om nogen har svært ved at gennemskue, om der rent faktisk er hold i en given historie. Det findes der heldigvis råd for.

For at slutte denne artikel godt af vil vi gerne give dig en række gode tips, som du kan give videre til dine elskede børn. Som forælder er det nemlig din fornemmeste opgave at klæde dine børn godt på til at klare sig i samfundet. Vi anbefaler at videregive følgende råd:

  • Bevar din kritiske sans
  • Brug din sunde fornuft
  • Vær kildekritisk
  • Vær obs på stavefejl
  • Læs nyheden til ende (det er ikke nok at læse overskriften)

Hvad gør du for at afsløre falske nyheder? Du kan dele dine bedste tips i kommentarfeltet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here