Home Andet Besøg Københavns hovedattraktioner

Besøg Københavns hovedattraktioner

0
Besøg Københavns hovedattraktioner

Når I holder velfortjent og tiltrængt ferie i Danmark og beslutter jer for at besøge vores hovedstad København, melder spørgsmålet sig automatisk: Hvad skal man se og opleve af hovedattraktioner i København? I denne artikel vil vi derfor se nærmere på nogle af disse hovedattraktioner og give en lille appetizer til dem, så du kan blive inspireret til at lade dig kulturelt og kulturhistorisk berige med ting du skal prøve i København.

Top 5 listen over attraktioner i Københavnsområdet

Der er så mange skønne attraktioner i Københavnsområdet, så det kan være svært at vælge. I denne artikel sætter vi fokus på 5 af dem, og kigger lidt på, hvad du kan forvente dig af dem. I listen kigger vi på:

  1. Bakken
  2. Glyptoteket
  3. Kronborg
  4. Amalienborg
  5. Statens Museum for Kunst

Der er sjovest på Bakken

Mange tænker på Tivoli, når de tænker på forlystelsespark, men her er Bakken også et oplagt bud. Her har I endda gratis entre og kan nyde den omkringliggende skov i Dyrehaven og holde picnic her, inden I tager derind. Der er mange sjove forlystelser på Bakken for hele familien, ligesom der er Cirkusrevyen og et hav af spisesteder.

Kronborg ved Øresund

Tager I til Helsingør, kan I allerede fra togstationen se over på det imponerende renæssanceanlæg/slot Kronborg, der ligger smukt ud til Øresund. Her kan I komme på rundvisning indenfor, hvor imponerende sale viser malerier og møbler fra renæssancetiden.

Glyptoteket og smukke statuer

Glyptoteket blev oprindeligt opført af Carlsbergs grundlægger Carl Jakobsen og indeholdt hans store samling af antikke skulpturer og statuer. I dag kan du også se statuer af franske skulptører som fx Roudin og Degas og et væld af smukke malerier. Glyptoteket har også en dejlig cafe og en museumsbutik.

De royales hjem Amalienborg

Smukt ud til vandet, som en del af Frederiksstaden, ligger Amalienborg, som huser de royales hjem, herunder Dronning Margrethe og Kronprinsfamilien. Amalienborg har altid de ikoniske gardere gående til stor fascination for mange turister. Herudover er det arbejdsplads for kronprinsparret og hvert år den 16 april kan man hylde Dronning Margrethe på hendes fødselsdag.

Statens Museum for Kunst

På Statens Museum for Kunst kan man se malerier fra forskellige tidsperioder. Her er salene netop inddelt efter årstal og tidsperioder, ligesom der altid er spændende særudstillinger. Der findes også en skøn cafe og der afholdes kreative værksteder for børn. Rigtig god fornøjelse med at opleve Københavns attraktioner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here