Home Viden Derfor kan hele familien få glæde af en kuglevest

Derfor kan hele familien få glæde af en kuglevest

0
Derfor kan hele familien få glæde af en kuglevest

En kuglevest er knap så omtalt som eksempelvis kugledynen, men den er nu alligevel værd at overveje. For kuglevesten har mange af de samme fordele som en kugledyne. Forskellen er blot, at vesten kan bruges i løbet af dagen, hvor dynen, af naturlige årsager, er meget egnet til brug om natten.

Er du nysgerrig på, hvad en kuglevest i bund og grund er, samt hvilke fordele den kan have? Så læs med i artiklen her, hvor vi forsøger at formidle årsagen til, at hele familien kan få glæde af en kuglevest.

Hvad er en kuglevest?

En kuglevest (også kaldet tyngdevest), er udefra set en helt almindelig vest med store indvendige lommer. Disse lommer kan bruges til at fylde tyngdekugler i, og dermed give vesten mere tyngde (vægt), når kroppen skal stimuleres.

I modsætning til en traditionel kugledyne, er tyngdevesten således ikke altid tung at have på. I stedet kan man selv bestemme, hvornår man ønsker at blive stimuleret i løbet af dagen. Det er naturligvis vigtigt af flere årsager.

Først og fremmest kan det være en byrde for både børn og voksne at slæbe rundt på op mod 5 % af deres kropsvægt en hel dag. For det andet, så er det vigtigt, at man ikke overbelaster sig selv, og i realiteten maksimalt benytter kuglevesten (med kugler) i et sted mellem 20 og 40 minutter om dagen.

Fordele ved at benytte en kuglevest

En kuglevest er, ligesom en kugledyne, udviklet særligt til personer med diagnoser som eksempelvis demens, udviklingshæmning, ADHD, autisme, senhjerneskade og lignende. Formålet er, at den ekstra tyngde på kroppen kan være med til at give brugerne en indre ro og bedre mulighed for at koncentrere sig.

Denne ro og øgede koncentration kommer af, at vesten går ind og påvirker kroppens sanseceller på en beroligende måde. Den tyngde og det tryk, som kuglevesten lægger på kroppen, er således med til at gøre det nemmere for personen at fokusere på bestemte ting.

Realiteten er dog, at der er mange mennesker, både børn og voksne, der døjer med uro i kroppen eller koncentrationsbesvær, også selvom de ikke har en diagnose. Derfor kan de i den grad have gavn af en tyngdevest, der kan være med til at øge deres fokus og lignende.

Det kunne eksempelvis være, når børnene skal lave lektier eller skrive opgaver – eller når de voksne skal være ekstra fokuseret på jobbet. Der er mange situationer, hvor hele familien kunne have gavn af den ekstra sansestimulering.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here