Home Blog

Husk at tale med dine teenagere om klamydia

0
Husk at tale med dine teenagere om klamydia

Når dine børn når den alder, hvor de begynder at få mere frihed, så er det vigtigt, at du som forælder klæder dem godt på til det. Det er nemlig vigtigt, at dine børn får mulighed for at vokse og tage ved lære af egne erfaringer. Samtidig er det bare vigtigt, at du står ved deres side og hjælper dem med at navigere dette teenageliv. Det betyder også, at du blandt andet skal huske at tale med dine børn om kønssygdomme, som for eksempel klamydia.

Sørg for, at dit barn lader sig teste

Hvis dit halvvoksne barn er seksuelt aktivt, så er det en god idé for dem at blive testet. Det er nemlig vigtigt at gøre det, også hvis man ikke har symptomer, så man kan få den rette hjælp til behandling af klamydia.

Der er flere måder at gøre det på. Dit barn kan blandt andet gå til lægen for at blive testet. På den måde behøver du heller ikke at være til stede som forælder, hvis det føles lidt for intimt for barnet. Det er dog også muligt at tage en hjemmetest for kvinder.

Lær dit barn om beskyttelse

Det er derudover vigtigt, at du lærer dit barn om, hvordan man kan beskytte sig mod kønssygdomme. Det er nemlig dit ansvar, at dit barn er klar til at navigere i dette til tider forvirrende teenageliv.

Du ved formentlig allerede selv, at en af de bedste former for beskyttelse fortsat er kondom. Den viden skal du naturligvis give vide.

Måske du også skal være opmærksom på, at dit barn forstår, præcis hvor vigtigt det er. Desværre er det ikke alle unge mennesker, der forstår konsekvenserne af ikke at bruge beskyttelse. Derfor sker det også, at man undlader det. Men du må altså sikre, at dit barn forstår, hvorfor det er så vigtigt at bruge beskyttelse.

Sådan holder du gnisten oppe i et parforhold

0
Sådan holder du gnisten oppe i et parforhold

Et parforhold er en rejse, der har mange op- og nedture. Der er ingen tvivl om, at gnisten kan falde lidt i takt med tiden. Men det betyder ikke, at du skal opgive håbet om at holde gnisten oppe i dit parforhold. Der er mange måder, hvorpå du kan opretholde og styrke din forbindelse med din partner. I denne artikel vil vi give dig nogle værdifulde tips til, hvordan du kan holde gnisten oppe i et parforhold.

Sæt tid af til hinanden

Når livet bliver hektisk, kan det være svært at finde tid til hinanden. Men det er afgørende at sætte tid af til hinanden for at opretholde gnisten i et parforhold. Det behøver ikke at være noget fancy – det kan være så simpelt som en gåtur i parken eller en hyggelig middag derhjemme. Det vigtigste er, at I er sammen og bruger tid på hinanden.

Kommunikation er nøglen

Kommunikation er afgørende for enhver sund relation, og det er ikke anderledes i et parforhold. Hvis du vil opretholde gnisten, er det vigtigt at tale med din partner om dine følelser, bekymringer og drømme. Det betyder også at lytte til din partners synspunkter og vise dem forståelse. Når I kommunikerer åbent og ærligt, kan I bedre forstå hinanden og opretholde en stærk forbindelse.

Vær opmærksom på hinanden

Når vi er i et forhold i lang tid, kan vi tage vores partner for givet. Men det er vigtigt at huske på, hvorfor du forelskede dig i din partner i første omgang. Vær opmærksom på din partners behov og ønsker og vis dem, at du er interesseret i deres liv. Små ting som at bringe deres yndlingsmad hjem fra supermarkedet eller sende en sød tekst midt på dagen kan gøre en stor forskel.

Gør noget sjovt sammen

At have det sjovt sammen er en af de bedste måder at holde gnisten i live i et parforhold. Det kan være alt fra en tur i biografen til en ferie på en eksotisk destination. Det vigtige er, at I begge nyder oplevelsen sammen og skaber minder. At lave noget sjovt sammen kan også hjælpe med at mindske stress og styrke jeres forhold.

Giv plads og tid til dig selv

At give plads og tid til dig selv betyder ikke, at du er egoistisk. Det er faktisk en vigtig del af at opretholde et sundt parforhold. At have tid til dig selv betyder, at du kan fokusere på dine egne interesser og behov og tage en pause fra at være i et forhold. Det betyder også, at du har mere at give til din partner, når I er sammen.

Hold lidenskaben i live

Lidenskab er en vigtig del af et romantisk forhold, og det kan være en udfordring at holde den i live over tid. Men det er ikke umuligt. Der er mange måder, du kan øge lidenskaben i dit forhold på. Du kan eksperimentere med nye ting i soveværelset eller planlægge romantiske overraskelser for din partner. Det kan også hjælpe at tale åbent om dine ønsker og behov og arbejde sammen med din partner for at finde måder at opretholde lidenskaben på.

Vær tålmodig og værdsæt hinanden

Et parforhold kræver tålmodighed og arbejde. Det er vigtigt at huske på, at ingen er perfekte, og at der vil være op- og nedture. Men ved at værdsætte hinanden og være tålmodige, kan I overvinde eventuelle udfordringer og fortsætte med at opbygge jeres forhold. Det kan også hjælpe at være taknemmelige for de små ting og tage sig tid til at udtrykke din kærlighed og påskønnelse for din partner.

Konklusion

At holde gnisten i live i et parforhold kræver tid, kommunikation, opmærksomhed og arbejde. Men det er det hele værd for at opretholde en sund og lykkelig relation. Ved at tage dig tid til hinanden, kommunikere åbent og ærligt, have det sjovt sammen og værdsætte hinanden kan du opbygge et stærkt og holdbart forhold med din partner.

Hvordan du finder det perfekte undertøj til hele familien

0
Hvordan du finder det perfekte undertøj til hele familien

At finde det perfekte undertøj til familien kan være en vanskelig opgave. Der er så mange forskellige mærker og stilarter at vælge imellem, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Men bare rolig, vi er her for at hjælpe dig.

I denne artikel vil vi diskutere de forskellige typer undertøj, der findes til mænd, samt de faktorer, du bør overveje, når du skal træffe dit valg. Vi giver også nogle tips til, hvordan du finder den bedste pasform, og hvordan du kan sammenligne priserne mellem forskellige mærker. Så uanset om du er på udkig efter et par nye boxershorts eller trusser, kan du læse videre for at få nogle nyttige råd.

De forskellige typer undertøj til mænd

Der findes et par forskellige typer af herreundertøj på markedet i dag. Den mest populære type af underbukser er boxershorts, som kombinerer de bedste egenskaber fra både boxershorts og trusser. Boxershorts er som regel lavet af et strækbart materiale som bomuld eller bambus, hvilket gør dem meget behagelige at have på.

En anden populær type undertøj er trunk, som ligner boxershorts, men med en kortere benlængde. Trunks er et godt valg for fyre, der ønsker noget, der er mere behageligt end trusser, men ikke så løstsiddende som boxershorts.

Endelig findes der også briefs til mænd, der ønsker minimal dækning.

Sådan finder du den perfekte pasform

Det kan være en udfordring at finde den perfekte pasform til undertøj til mænd.

Du kan være nødt til at prøve flere forskellige størrelser og stilarter, før du finder det rigtige par til dig.

Der er et par ting, du kan gøre for at gøre processen lettere. Først skal du overveje, hvilken type undertøj der vil være mest behageligt og funktionelt for dig. Derfra kan du shoppe rundt efter forskellige mærker og stilarter, der passer til din smag. Sørg for at prøve forskellige størrelser og materialer, inden du foretager et køb, for at sikre en perfekt pasform. Endelig må du ikke glemme at overveje prisen på undertøjet, når du træffer din beslutning.

Hvordan man sammenligner priserne mellem mærker

Der er et par ting, du kan gøre for at sammenligne priserne mellem mærkerne, når du leder efter det perfekte par herreundertøj. En måde er at kigge efter udsalg eller kuponer, der kan være tilgængelige. En anden måde er at sammenligne priserne på forskellige mærker online. Du kan også kigge på udsalgsstativerne i lokale butikker for at finde nedsatte varer. Endelig må du ikke glemme at overveje kvaliteten af undertøjet, når du træffer din beslutning.

4 ting du kan lave sammen med din voksne familie

0
4 ting du kan lave sammen med din voksne familie

Du kender det godt. Det er blevet weekend, og weekenden står i familiens skær. Nu er det tid til at hygge og være sammen! Men hvad skal den dyrebare tid i familiens skød bruges på? Der findes masser af forskellige aktiviteter, du kan lave med familien, og her kommer vi med fire forslag til ting, du kan lave med familien.

Spilledag

De fleste voksne mennesker elsker at spille, og der findes så mange forskellige spil, at I nemt kan få en dag til at gå med bare at spille. Det kan f.eks. være de klassiske kort- eller brætspil, men det kan også være en idé at prøve at spille computerspil sammen.

Er der kun voksne til stede i selskabet, kan I vælge et af de mange spændende voksenspil, der findes. Det kan f.eks. være årets voksenspil fra 2020, Det Dårlige Selskab, online spillemaskiner med Casino Free Spins, eller noget helt tredje.

Ud i naturen

Foretrækker I at komme en tur ud i den danske natur i stedet, er det også en mulighed. Her kan I f.eks. gå en tur langs stranden, besøge en af de mange danske naturparker, eller alternativt blot køre en tur på cykel eller i bil i det danske landskab. Naturen giver rig mulighed for at få både motion og frisk luft, og samtidig er det en fantastisk måde at være sammen med familien på. Lav evt. en lækker madpakke, som I kan nyde sammen undervejs på turen.

Besøg en forlystelsespark

En tredje mulighed er at besøge en forlystelsespark. Det kan både være i form af Tivoli, BonBon-Land, Fårup Sommerland eller en af de mange andre forlystelsesparker, der findes, men alternativt kan det også være en tur i zoologisk have. Hvis der skal legelystne sjæle med på turen, vil de uden tvivl elske sådan en tur, uanset hvor den går hen, men I kan lige så godt inddrage alle i beslutningsprocessen, så alle får mulighed for at være medbestemmende i, hvor turen går hen.

Filmmaraton

Trænger I til bare at slappe af, kan et filmmaraton være det rette valg. Her behøver I kun at koncentrere jer om, hvilke film der skal vises på skærmen, og med forskellige streamingtjenester som Netflix, HBO, Disney+ og mange flere at vælge imellem, bliver den eneste udfordring hurtigt at finde tid til at se alle filmene på listen. Frem med zapperen, nu er det filmtid!

Besøg Københavns hovedattraktioner

0
Besøg Københavns hovedattraktioner

Når I holder velfortjent og tiltrængt ferie i Danmark og beslutter jer for at besøge vores hovedstad København, melder spørgsmålet sig automatisk: Hvad skal man se og opleve af hovedattraktioner i København? I denne artikel vil vi derfor se nærmere på nogle af disse hovedattraktioner og give en lille appetizer til dem, så du kan blive inspireret til at lade dig kulturelt og kulturhistorisk berige med ting du skal prøve i København.

Har dit barn fortjent varmt tøj?

0
Har dit barn fortjent varmt tøj?

Alle vil gerne gå i varmt tøj i ny og næ, også børn, men man siger: ingen arme, ingen småkager. 

Alligevel er der gode grunde til at give dit barn varmt tøj. Det gør måske dit barn er i stand til at kunne opnå mere i sin hverdag og i sit liv. Dette er noget man ønsker for hvem som helst, og især for dit barn.

Varmt tøj kan nemlig være meget betydeligt for hvor meget energi dit barn har i løbet af dagen kommer fordi hvis dit barn bruger al sin energi på og holde sin kropsvarme er der ikke meget overskud.

Vi er alle biologiske væsner med behov

Termotøj til børn kan være en god idé for mange, fordi i sidste ende er vi bare biologiske væsner. Formålet med vores eksistens er at videreføre vores gener. Vi er mere tilbøjeligt til at få videreført og skinner i flere generationer frem, hvis vi behandler vores børn godt.

Dette må være hele årsagen til, at vi behandler vores børn godt, men hvad med alle de følelser vi har til vores børn i form af at vi selvfølgelig elsker vores børn? Dette er en del af vores biologiske mekanismer for at viderebringe vores gener. 

Hvis man elsker et væsen, er man mere tilbøjelig til at øge chancerne for dets overlevelse. Kærlighed er derfor en meget god biologisk mekanisme til at videreføre vores gener. 

Termotøj bliver så det nye moderne middel til at få sat vores biologiske behov i verden.

Ikke forvent noget igen

En anden biologisk mekanisme er den psykiske tendens, at, når vi giver noget til andre, forventer vi noget igen, men det bør ikke være tilfældet vores børn. Jo på en måde alligevel, fordi vores børn gør os den tjeneste at videreføre vores gener, hvilket er at give meget igen.

Så, når du giver dit barn noget termotøj, kan du trøste dig selv med, at du beskytter dit barn på den lange bane.

Dette behov for at se eller få noget igen, er en lille udfordring i forhold til hele opdragelsen af børn. Det kan gøre os blinde over for hvad den egentlig rigtige handling er, hvis vi blander denne følelse, af at vi fortjener noget fra vores børn.

Selvom den nu er rart, hvis de vælger at bruge lidt mere tid sammen med os i deres termotøj.

Få den bedste bilforsikring

0
Få den bedste bilforsikring

Hvis man ejer en bil, så er det påkrævet at man har den forsikret. Dette skyldes at de ulykker der kan opstå i forbindelse med en bil, kan være rigtig dyre, især fordi der er en stor risiko for personskade når biler ender i en ulykke. Så for at alle disse udgifter kan blive dækket skal en bilejer have bilen forsikret.

Guide til begravelse og bedemænd

0
Guide til begravelse og bedemænd

Det bliver næppe nogen festlig begivenhed at begrave nogen, man holder af. Men med den rette planlægning og en god bedemand bliver det til at holde ud. Derfor får du her en simpel guide til den bedst mulige begravelse – læs med! 

Døden er et stort og ubegribeligt mysterium, både for voksne og børn. Ja, faktisk er der ingen på planeten jorden, der har nogen anelse om, hvad det er for en størrelse! Men én ting er sikkert: Det er ikke sjovt at sige farvel til et kært familiemedlem. Dog kan en begravelse gøres en smule mere udholdelig med den rette planlægning. 

Derfor er begravelsen vigtig 

Selvom det ikke er nogen behagelig oplevelse at begrave mormor eller farfar, eller hvem det nu måtte være, har begravelsen faktisk en funktion. Udover den helt praktiske foranstaltning, at den døde kommer i jorden, er det også en del af en sorgproces. En “god” begravelse kan således hjælpe deltagerne med at sige farvel og give sig selv lov til at blive sørgmodige. 

Deltagerne kan jo være store som små, men for alle gælder det, at begravelsen er en situation, hvor det er okay at blive rørt. Her må man gerne græde, og man må faktisk også gerne grine, hvis der bliver fortalt en morsom anekdote om den afdøde. Begravelsen kan derfor være en god indgang til at begynde at føle de følelser, der uundgåeligt følger med, når nogen vinker farvel. 

Find en god bedemand til begravelsen 

Når du skal finde en god bedemand, er det derfor også vigtigt, at det er én, der forstår begravelsens dybereliggende betydning. I skal have en god kommunikation, for I skal snakke sammen om en masse svære ting. En god bedemand har altså en vis følelsesmæssig intelligens. 

Derudover er vedkommende også en haj til planlægning og logistik. Den rette bedemand kan lette det praktiske ved begravelsen helt utroligt meget. På den måde kommer alting til at gå som det skal, lige fra valget af blomsterne til afviklingen af selve ceremonien. Og så kan man få sagt så godt farvel, som det nu er muligt. 

Akustikpanel og akustikloft dæmper akustikken

0
Akustikpanel og akustikloft dæmper akustikken

Det har stor betydning for dit barns trivsel, om akustikken er god eller dårlig. Det gælder både i den institution, som barnet går i og hjemme i jeres bolig. Læs mere om, hvordan du kan forbedre akustikken her. 

Børn kan have stor gavn af, at der kommer styr på akustikken med akustikpanel, akustikloft eller lignende. Det har nemlig stor betydning for deres trivsel og indlæringsevne, både derhjemme og i institutionen – og det kan også have en effekt på deres sociale relationer og generelle humør. 

Sådan påvirker akustikken dit barn 

Hvis du har et barn, der kommer træt og uoplagt hjem fra skole eller fritidshjem, så er der desværre en god sandsynlighed for, at lyden er dårlig. Og det samme gælder, hvis han eller hun har problemer med at koncentrere sig om lektierne eller samtalen ved middagsbordet. Akustikken spiller nemlig en stor rolle for, hvor meget energi, livsglæde og overskud dit barn har.  

Hjælp barnet med en akustikvæg  

En akustikvæg kan være løsningen på de fleste akustikproblemer, ude som hjemme. Netop fordi akustikken kan være afgørende for, hvordan dit barn går og har det, er det altså værd at tænke i nogle holdbare akustikløsninger.  

Derhjemme kan du jo starte i barnets eget værelse, hvor lydniveauet hurtigt vil falde, når der er venner på besøg. Det er rart for både dig og børnene, som vil have lettere ved at kommunikere og komme overens.  

Også i køkkenet giver det rigtig god mening at anskaffe sig akustikpaneler, akustikplader eller lignende. Det giver nemlig de bedste forudsætninger for hyggelige – fremfor drænende – samtaler ved middagsbordet. Du kan få styr på akustikken med flotte træpaneler og et smukt tapet, så du behøver bestemt ikke at gå på kompromis med æstetikken. 

Akustikløsninger i skole og daginstitutioner 

Hvis du har en mistanke om, at der er dårlig lyd i skolen, fritidshjemmet, eller hvor det nu måtte være, er det altså i orden at sige noget. Det er selvfølgelig noget sværere end at tage ansvar for akustikken i ens eget hjem, men det kan betale sig at gøre det. 

Når alt kommer til alt, kan det jo have en stor indflydelse på, om dit barn lærer det, han eller hun skal, og om det går godt med det sociale. Det skal der tages ansvar for, i den institution hvor dit barn kommer, og derfor tager de sandsynligvis også problemet alvorligt. Der er faktisk også visse lovkrav på området. 

Derfor kan hele familien få glæde af en kuglevest

0
Derfor kan hele familien få glæde af en kuglevest

En kuglevest er knap så omtalt som eksempelvis kugledynen, men den er nu alligevel værd at overveje. For kuglevesten har mange af de samme fordele som en kugledyne. Forskellen er blot, at vesten kan bruges i løbet af dagen, hvor dynen, af naturlige årsager, er meget egnet til brug om natten.

Er du nysgerrig på, hvad en kuglevest i bund og grund er, samt hvilke fordele den kan have? Så læs med i artiklen her, hvor vi forsøger at formidle årsagen til, at hele familien kan få glæde af en kuglevest.

Hvad er en kuglevest?

En kuglevest (også kaldet tyngdevest), er udefra set en helt almindelig vest med store indvendige lommer. Disse lommer kan bruges til at fylde tyngdekugler i, og dermed give vesten mere tyngde (vægt), når kroppen skal stimuleres.

I modsætning til en traditionel kugledyne, er tyngdevesten således ikke altid tung at have på. I stedet kan man selv bestemme, hvornår man ønsker at blive stimuleret i løbet af dagen. Det er naturligvis vigtigt af flere årsager.

Først og fremmest kan det være en byrde for både børn og voksne at slæbe rundt på op mod 5 % af deres kropsvægt en hel dag. For det andet, så er det vigtigt, at man ikke overbelaster sig selv, og i realiteten maksimalt benytter kuglevesten (med kugler) i et sted mellem 20 og 40 minutter om dagen.

Fordele ved at benytte en kuglevest

En kuglevest er, ligesom en kugledyne, udviklet særligt til personer med diagnoser som eksempelvis demens, udviklingshæmning, ADHD, autisme, senhjerneskade og lignende. Formålet er, at den ekstra tyngde på kroppen kan være med til at give brugerne en indre ro og bedre mulighed for at koncentrere sig.

Denne ro og øgede koncentration kommer af, at vesten går ind og påvirker kroppens sanseceller på en beroligende måde. Den tyngde og det tryk, som kuglevesten lægger på kroppen, er således med til at gøre det nemmere for personen at fokusere på bestemte ting.

Realiteten er dog, at der er mange mennesker, både børn og voksne, der døjer med uro i kroppen eller koncentrationsbesvær, også selvom de ikke har en diagnose. Derfor kan de i den grad have gavn af en tyngdevest, der kan være med til at øge deres fokus og lignende.

Det kunne eksempelvis være, når børnene skal lave lektier eller skrive opgaver – eller når de voksne skal være ekstra fokuseret på jobbet. Der er mange situationer, hvor hele familien kunne have gavn af den ekstra sansestimulering.